Másodszor is célba érünk!

2017.03.02

Idén már hagyományteremtő jelleggel rendezi meg alapítványunk jótékonysági futását Zalaegerszeg és Keszthely között. Célunk az alapítvány és annak tevékenységének megismertetése, figyelemfelhívása és nem utolsó sorban az egészséges életmódra való felhívás. A jelen futás is jelképes, hiszen a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány mentőautója rendszeresen járja Zala megyét, néha annak határait is, hogy koraszülött gyermekeket mentsen.

Ma Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványunk ezeknek a gyermekeknek a mentését, koraszülött ellátását és sérült, beteg gyermekek intenzív ellátását támogatja.

Alapítványunk céljai közt szerepel a születés után súlyos, vagy életveszélyben lévő újszülöttek mentési körülményeinek javítása; csecsemők és gyermekek kórházi intenzív ellátásának és rehabilitációjának fejlesztése; ezen a területen dolgozó szakorvosok, orvosok, nővérek továbbképzésének támogatása. 2012-tól a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány feladata bővült, hiszen idén már nem csak negyedik éve támogatja a koraszülött mentést, hanem az Alapítvány saját maga végzi három megye (Zala, Vas, Somogy északi része) koraszülötteinek és beteg újszülötteinek a mentését.

A mozgás az élet első jelének az egyike. A futás a legelső helyváltoztatási formák és mozgások egyike, amit életünkben elsajátítunk. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálják a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 56 km-es hosszán.

Gyere és légy részese te is ennek remek kezdeményezésnek!