Váltópontok megközelítése autóval

1VP

Csácsi iskola

A csácsi Izsák Imre Iskolánál  (8900 Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3.) lesz a váltópont. Ezen az útszakaszon vagy a környező utcákban parkoljatok le. A váltópont területére – Domb utca 1-15. - csak gyalogosan tudtok bemenni, erre figyelmeztetni fognak benneteket a helyszínen tartózkodó szervezők is. Domb utca 1-15. szakaszára tehát autóval behajtani TILOS!

 

2VP

Nemesapáti központ

A 76-os úton haladva Keszthely irányában. A Kertészház vendéglő előtt balra kanyarodva Alsónemesapáti felé haladunk majd, a faluba beérve, balra kanyarodunk és erről az útról nem térve le, áthajtva a vasúti kereszteződésen érünk be Nemesapátiba.

3VP

Gyűrűs

Nemesapátiból visszamegyünk a már ismert útvonalon a 76-os útra és tovább haladunk Keszthely irányába. Nagykapornakra beérve a második kereszteződésnél balra fordulunk Pókaszepetk felé. Orbányosfát elhagyva második aszfaltos útnál jobbra fordulunk - a tábla is jelöli Gyűrűs. A falu központjában megtaláljuk a pontot.

4VP


Kallósd


Gyűrűsről vissza fordulunk amerről jöttünk és kimegyünk a 76-os útra és Keszthely irányába haladunk tovább. Zalacsányba beérve a körforgalomban a harmadik kijáraton megyünk ki Kehidakustány felé. Kehidán áthaladunk Zalabér irányában. Kehidát elhagyva pár házból álló Barátszigetnél a tábla is jelöli balra Kallósd. A faluba beérve már meglátjuk a dombtetőn bal kéz felől a rotundát bent a falu közepén az autóbusz megállónál tudunk fel jutni a váltóponthoz.

 

5VP

Kehidakustány

Kallósdról visszafordulva a már ismert úton (Barátszigetnél jobbra) visszamegyünk Kehidakustányra. A faluba beérve a balra a második útkereszteződés (a kis híd után egyből) a Kossuth Lajos utca. Ezen haladunk addig míg el nem érjük a váltópontot.

 

6VP

Nemesbük

Malom utcából nézve jobbra fordulunk a Petőfi utcára és ismételten vissza térünk a Keszthely felé vezető útra. Mikor ki érünk az útkereszteződéshez balra fordulunk  a 760-as útra Keszthely felé. A kétszer kétsávos úton haladunk egészen az első lehetőségig ahol balra Hévíz felé lehet fordulni. Balra fordulunk, majd a körforgalomban a harmadik lehetőségnél megyünk ki Nemesbük irányába.

Az úton haladva érjük majd el Nemesbüköt, ahol a falu központján túl haladva balra visz az út egy régi kőhidra, szemben megtaláljuk a váltópontot.

7VP

Öreg Harang Borozó

 A régi kőhídon vissza megyünk egészen Hévízig, az első körforgalomban a második kijáraton megyünk ki Hévíz felé majd a temető mellett elhaladva a következő kis körforgalomban a harmadik kijáraton Hévíz központja felé haladunk a Széchenyi utcán lefelé. Lefelé haladva az úton bal kéz felől lesz egy kék templom ott fordulunk be a Zrínyi utcára ezt az utcát követjük egészen a végéig, majd mikor megszűnik az aszfaltos út még egy kicsit tovább megyünk és az út végén megtaláljuk a borozót ahova leparkolás után felfelé sétálva megtaláljuk a váltópontot


8VP

Hévízi Városháza

Ismételten visszafordulunk és az ismert útvonalon, a Zrínyi utcán megyünk a kék templomig, ahol jobbra fordulunk, majd 15-20 méter múlva átkelünk az úttesten és megérkeztünk a következő ponthoz a polgármesteri hivatalhoz.

9VP

71-es út.

Parkolót elhagyva balra fordulva elhagyjuk Hévízt, az útkereszteződésben balra fordulunk Keszthely felé. Ezen az úton haladunk tovább Keszthely-Kertvároson keresztül.  A Kertváros végén jobbra van a Vadaskert csárda utána jobbra fordulunk a temető felé. Az útjelző tábla szerint Balatonszentgyörgy felé. Ennek a kis átkötő útnak a végén találjuk a pontot. Parkolási lehetőség jobbra még mielőtt kiérnénk a fő útra a régi út maradékára be lehet hajtani.

CÉL

Keszthely Fő tér